Hoe krijg ik mijn Magento webshop sneller?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de snelheid van een webshop een grote invloed heeft op het conversiepercentage. Het is dus van groot belang dat je je Magento webshop optimaliseert op het gebied van snelheid. Echter zijn er meerdere factoren die deze snelheid beïnvloeden, waaronder ook externe factoren. Met behulp van onderstaande tips kan je beginnen aan de optimalisatie van je Magento webshop.

Hosting

Een goede hostingpartij maakt een groot verschil op het gebied van de laadtijd van een webpagina. Wanneer je webhostingpakket aanschaft dat gericht is op je CMS en gebruik maakt van slimme, nieuwe technologie zal je website hier sneller van worden. Echter begint de snelheid van een Magento webshop wel bij de basis. Als de webshop zelf niet goed in elkaar zit zal het veranderen van hostingpartij niet veel zin hebben.

Afbeeldingen

Gemiddeld bestaat zo’n 75% van een website uit afbeeldingen, die vaak ook nog rechtstreeks uit Photoshop zijn geïmporteerd. Deze afbeeldingen zijn erg zwaar om te laden en daardoor wordt inbreuk gedaan om de snelheid. Ga op zoek naar tools en extensies die je kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem. Er zijn genoeg extensies en tools te vinden die de afbeeldingen op je website verkleinen.

Analyseren

Zoals bij elk proces is het ook bij de optimalisatie van je Magento webshop van groot belang dat je de prestaties en resultaten analyseert. Voor deze analyse zijn perfomance analyse tools verkrijgbaar de een accuraat en representatief rapport samenstellen voor je website. Op deze manier kan je gemakkelijk de haperingen of andere onjuistheden eruit filteren. Als je deze aanpassingspunten goed noteert kan je vervolgens uitzoeken hoe je dit het beste op kan lossen.

Bovenstaande tips zijn slechts een klein deel van alle mogelijkheden die er zijn om de snelheid van je webshop te verhogen. Maak gebruik van deze tips en aanschouw hoe zowel de snelheid van de website als het conversiepercentage stijgt.

Plaats een reactie